Tipuri de carduri - Trascomp
BANDĂ MAGNETICĂ

● Cardurile cu bandă magnetică - sau cardurile magnetice - sunt carduri cu contact şi respectă normativul interantional ISO-7810.

● Ele sunt de două tipuri, LoCo şi HiCo, în funcţie de densitatea magnetică a benzii utilizate.

● Înregistrarea sau scrierea informaţiilor se poate face pe bandă magnetică pe 3 piste (sau track-uri).

● Scrierea şi citirea informaţiilor se pot face numai cu cititorul de carduri magnetice, care poate fi integrat modular în imprianta de carduri, sau poate fi separat.

CU CIP

● Cardurile cu cip de memorie sau smart-carduri, sunt carduri cu contact şi respectă normativul internaţional ISO 7816.

● În funcţie de capacitatea de stocare a informaţiei, cipul sau modulul electronic poate avea de la 256B până la 32KB, iar encodarea şi decodarea datelor se face cu ajutorul unui modul cu contact, specializat acestor scopuri.

● Datorită siguranţei şi securizării mari a informaţiilor, cât şi varietăţii modulelor, cardurile cu cip de memorie se folosesc pentru: carduri bancare, de acces, de fidelizare, telefonice.

STRAT RĂZUIBIL

● Cardurile cu panel cu strat răzuibil permit acoperirea unor informaţii (cod PIN, serii alfa-numerice, etc.), care prin îndepărtarea stratului răzuibil devin vizibile.

PANEL SEMNĂTURĂ

● Cardurile cu panel pentru semnătură oferă posibilitatea ca semnătura sau alte date să poată fi scrise cu ajutorul pixului, într-o zona dedicată acestui scop.

● Pentru această se imprimă în general pe spatele cardului o suprafaţă mată, de culoare deschisă.

● O alternativă pentru a putea scrie pe card fără panel pentru semnătură este folosirea unui maker permanent.

PROXIMITATE

● Cardurile cu cip sau modul de proximitate sunt carduri fără contact şi respectă normativul internaţional ISO 14443.

● Denumite şi RFID sau contactless, aceste carduri au încorporate un cip cu antenă, care comunica prin unde radio pe frecvenţa de 125kHz - modul Unique, sau 13,56MHz - modul Mifare, cu un modul de citire ce se află la distanţă de câţiva centimetri.

● Deoarece informaţia nu se transmite prin contact, aceste tipuri de carduri nu au uzură, sunt uşor de folosit pentru controlul accesului, timpului de lucru şi elaborarea rapoartelor.

PVC LAMINAT

● Cardurile din material plastic - PVC alb - sunt produse în normativul interantional ISO-7810, de dimensiuni 54 x 86 mm şi grosimea standard de 0,76 mm.

● Cardurile cu cip pot fi de 0,84 mm, iar pentru alte aplicaţii, mai subţiri, de 0,55 mm sau 0,45 mm.

● Tipărirea cardurilor se realizează în paletele de culori CMYK sau Pantone, în tehnologie de tipar offset, digital, serigrafie - pentru culori metalizate auriu, argintiu, alb perlat - şi transfer termic.

● Laminarea cardurilor după tipărire se realizează prin acoperirea cardurilor printr-un procedeu termic cu folie transparenta, în scopul creşterii rezistenţei la uzură, protejării tipăririi şi obţinerii unui aspect plăcut.

TRICARD

● Tricardurile sunt tot carduri din material plastic, iniţial de dimensiunea 54 x 86 mm şi predecupate pentru a putea fi rupte în trei carduri de 54 x 28,5 mm.

● Ele pot fi tipărite şi personalizate şi pot avea şi orificiu de agăţare pentru utilizare ca breloc.