Carduri Personalizare - Trascomp
CODARE MAGNETICĂ

● Cardul magnetic respectă norma ISO 7811 şi reprezintă o variantă avantajoasă economic de codare digitală a informaţiei pe card, prin intermediul benzii magnetice. Aceasta poate fi de două feluri:

- LoCo sau de joasă densitate magnetică, de 300 oersteti.

- HiCo sau de înaltă densitate magnetică, între 2700-4000 oersteti, recomandată pentru gradul ei mic de demagnetizare.

● Informaţiile pot fi memorate pe trei piste de encodare, numite track-uri.

COD DE BARE

● Personalizarea cu cod de bare este folosită frecvent pentru transmiterea informaţiilor pe card; se obţine prin printare digitală prin retransfer, sau prin transfer termic monocrom negru a unor linii de grosimi diferite reprezentând un cod numeric.

● Prin scanarea codului de bare cu ajutorul unui scanner, aceste informaţii pot fi folosite în diverse aplicaţii.

CODARE CIP

● Cardul cu cip poate fi în funcţie de modul schimbului de informaţii cu cip cu contact, cu cip cu antena, fără contact sau de proximitate.

● Cardul cu cip cu contact respectă normă ISO 7816; permite codarea şi păstrarea unei cantităţi mai mari de informaţii decât pe bandă magnetică. Cardul poate avea incorpoarat şi un procesor pentru codarea şi mărirea cantităţii de informaţie.

● Cardul cu cip de proximitate respectă norma ISO 14443; transferul informaţiei între card şi cititor se face prin unde electromagnetice cu ajutorul unei antene incorporate prin laminare în masa cardului, care poate efectua schimbul de informaţii cu modulul de emisie până la o distanţă de 8-12 cm. Cele mai frecvente module de proximitate sunt Mifare şi Unique.

EMBOSARE

● Embosarea este un procedeu de imprimare în relief a unor simboluri alfa-numerice de dimensiuni între 3-4,5 mm, care reprezintă în general datele de identificare ale posesorului cardului.

PANEL SEMNĂTURĂ

● Cardurile cu panel pentru semnătură oferă posibilitatea ca semnătura sau alte date să poată fi scrise cu ajutorul pixului, într-o zona dedicată acestui scop. Pentru aceasta se imprimă în general pe spatele cardului o suprafaţă mată, de culoare deschisă.

● O alternativă pentru a putea scrie pe card fără panel pentru semnătură este folosirea unui maker permanent.